zaterdag 23 februari 2013

Handwerk creaties van school

De handwerkcreaties van school.

Zaterdag 23 februari

Zoals beloofd komen hier de foto's van handwerken!

Vrijdag avond hadden we op school project! En hebben we een leuke presentatie gemaakt op school met de handwerkcreaties van de meisjes van groep 6 en 7!
We hebben s'middags alles klaar wezen zetten en ik heb uit mijn moeders kast de Engelandse kopjes gebruikt om een higt thea te maken,met de zelfgemaakte cupcakes van vilt (waar ik het patroon uit hobby handig heb gebruikt,maar dat was van de kerst)
De cupcakes hebben we leuk versierd met een roosje van vilt,kraaltjes,deco bloemetjes en een leuk strikje.
De schilderijtjes vonden de ouders geweldig,vooral omdat ze wisten dat ze hier woensdag middag aangewerkt hadden! En wij als handwerkjuffen kregen een pluim dat we dat zomaar gedaan hadden!
Verder heeft groep 7 nog een etui gemaakt met hun naam erop geborduurd en inelkaar genaaid met de hand incl rits,best knap hoor!\Ze hebben ook gepunnukt in groep 6 en dan in 7 afgemaakt en daarvan hebben we een rups gemaakt!
Groep 6 hebben we leren breien,nou dat kost wel zweethandjes hoor,maar het is gelukt,en daarvoor worden ze beloond met een breidiploma,die hangen op,op de foto!
De meisjes die goed kunnen breien mogen nog een poppetje breien en de andere hebben een bloemenmandje van vilt gemaakt,ze hebben ook nog een boekenlegger gemaakt die ze soort weven met verschillende kleuren draad,erg leuk allemaal!
Verder was het een hele gezellige avond met trotse meiden die hun eigen creaties lieten zien aan hun ouders.broers,zussen ,opa'en oma's en andere bekenden!
En vele ouders vinden het fijn dat hun dochters handwerken leren dat is leuk om te horen!
Dus gaan we weer leuke dingen maken na de voorjaarsvakantie!
Want creatief bezig zijn is zo leuk,maar nog leuker om dat doortegeven aan iedereen zowel jong als oud!1 opmerking: